Impregneren

Het vochtwerend maken van een gevel noemt men impregneren.
Door de muren in te spuiten met een impregneervloeistof wordt deze ongevoelig voor vocht, maar ook voor vuil, mos en algen. Het impregneermiddel welke wij gebruiken is Siloxan 8 Gevelimpregneer van Van Goor Bouwchemie BV te Hoogeveen.

Door zoutuitslag kunnen zich op muren witte vlekken vormen en aan de binnenkant van de muur kan zelfs schimmeloverlast onstaan. Bovendien kunt u vorstschade en het kapotvriezen van stenen voorkomen na het impregneren van uw gevels. Ook is uw woning door de impregnatie beter geïsoleerd. Doordat de ventilerende werking echter niet verloren gaat, kan dit tot een behoorlijke energiebesparing leiden. Uw gevel zal dus langer meegaan en langer mooi blijven door impregnatie.

Tegenwoordig is het impregneren van gevelwerk niet meer weg te denken als onderdeel van de renovatie van uw gevels. Door een enorm hoge zuurgraad en vervuiling in de neerslag wordt het voegwerk sneller aangetast. Het gevolg is dat uw gevels eerder gerenoveerd moeten worden. Door te impregneren wordt de levensduur van een geveloppervlak verlengd.

Bij nieuwbouw is het zelfs noodzakelijk om te impregneren.

Made by